De speeltuin

Speeltuin Zuideinde, al meer dan 60 jaar speelplezier

Speeltuin Zuideinde in Nieuwkoop is opgericht door meneer en mevrouw van Veen, die een boerderij hadden op de locatie waar nu de speeltuin is. In die tijd was er nog weinig vertier voor de jeugd en daarom besloten zij in de boomgaard naast de boerderij een speeltuin te maken voor de kinderen uit de beurt. Toen de boerderij plaats moest maken voor de nieuwbouw heeft meneer van Veen het bij de gemeente voor elkaar gekregen om deze unieke lokatie te reserveren voor de speeltuin.

In 2016 is de speeltuin compleet vernieuwd. Omdat onderhoud aan de dijk het noodzakelijk maakte om de hele speeltuin leeg te halen zodat de grond opgehoogd kon worden, hebben wij van deze nood een deugd gemaakt en de hele speeltuin opnieuw opgebouwd. De oude speeltoestellen zijn opgeknapt of vervangen voor nieuwe. Ook is er een nieuwe zandbak geplaatst en is de grindondergrond onder de speeltoestellen vervangen voor rubbertegels.

De speeltuin voldoet aan alle veiligheidseisen voor jarenlang speelplezier. De speeltoestellen zijn van duurzame materialen gemaakt en gecontroleerd op veiligheid, waardoor uw kinderen veilig kunnen spelen. Zelf kunt u lekker op het terras toezicht houden en gezellig bijkletsen met andere bezoekers.

Regelmatig komt er wat nieuws bij of wordt er wat vervangen, waardoor de speeltuin prima met zijn tijd meegaat. Ook worden er regelmatig evenementen georganiseerd voor jong en oud. Terwijl u kunt genieten van de gezelligheid op het terras of in ons Dijkhuisje, kunnen de kinderen lekker klimmen, klauteren en spelen in de speeltuin.

U begrijpt, deze bijzondere speeltuin al generaties lang een genot om te bezoeken.

In het nieuws

https://www.ad.nl/alphen/met-zijn-cowboyhoed-en-klompen-zorgde-john-1955-2021-altijd-voor-veel-gezelligheid-in-het-dorp~a103f7cf/?cb=eb7b3e73f530d261f46765176e850e89&auth_rd=1